Teatrul de Stat

Festivalul teatrului scurt

Descriere
Istoric
Ediția 2010

Trupa "Iosif Vulcan"

Stagiunea 2010-2011






ARHIVĂ
Actori
Spectacole
Cerere în căsătorie - prima premieră a stagiunii
Stagiunea 2009-2010
Recomandă această pagină pe:

Trupa Iosif Vulcan a deschis stagiunea 2009-2010 cu premiera piesei "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov în 18 septembrie. Următoarea reprezentaţie a piesei va avea loc în data de 9 octombrie.


 

CERERE ÎN CĂSĂTORIE

de A. P. Cehov

Traducerea Elisabeta Pop

„Cerere în căsătorie” se înscrie în linia proiectului „Cehov la Sala Studio”, urmând pieselor scurte „Între noi, actorii...”, „Tragedian în infern” şi „Ursul”. De altfel, „Cerere în căsătorie” vine în continuarea piesei „Ursul” din stagiunea trecută, utilizând aceeaşi distribuţie şi elemente regizorale înrudite. Povestea însăşi se aşează firesc în continuarea celei începute în „Ursul”. Astfel, dacă în piesa anterioară doi tineri trec pe nesimţite de la conflict şi ură la iubire pasională, în „Cerere în căsătorie” lucrurile sunt duse şi mai departe. A. P. Cehov surprinde iniţiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care doreşte să se însoare cu fiica vecinului său.

Însă, departe de romantismul şi armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potenţiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităţilor lor puternice, crizele de ipohondrie ale peţitorului, încurcătura în care se găseşte tatăl miresei şi încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naştere unui comic de situaţie savuros. Vă invităm, aşadar, la Sala Studio, pentru a afla deznodământul acestei confruntări dinamice şi originale!

Distribuţia:

STEPAN STEPANOVICI CIUBUKOV, moşier: GEORGE VOINESE

NATALIA STEPANOVNA, fiica lui: IOANA DRAGOŞ GAJDO

IVAN VASILIEVICI LOMOV, vecin de mosie al lui Ciubukov: ŞERBAN BORDA

Regia artistică, scenografia şi ilustraţia muzicală: PETRE PANAIT

Director artistic: Elvira Rîmbu
Director general: Lucian Silaghi

CRONICI


Galerie foto:















 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack