Teatrul de Stat

Festivalul teatrului scurt

Descriere
Istoric
Ediția 2010

Trupa "Iosif Vulcan"

Stagiunea 2010-2011






Newsletter

Dacă doriţi să fiţi la curent cu noutăţi despre noi, abonaţi-vă la newsletter.



Primeşte HTML?

Autentificare



You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Programul săptămânii

Joi, 26 mai 2011, deplasare la Beiuş - DUBLĂ REZERVARE, regia artistică Cristian Ioan

Vineri, 27 mai 2011, ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor- ÎNDRĂGOSTIŢII DIN ANCONA, regia artistică Andrei Mihalache

Sâmbătă, 28 mai 2011, ora 11.00, Casa de Cultură a Sindicatelor - VRĂJITORUL DIN OZ, un spectacol de Dan Mirea

Duminică, 29 mai 2011, ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor - DUBLĂ REZERVARE, regia artistică Cristian Ioan
 

 
Rezervări bilete

Chestionar

Ce părere aveţi despre teatrul în spaţii neconvenţionale?
 

Programul casei de bilete

Marţi - Sâmbătă: 10-13 şi 17-19
Duminică: 17-19
Luni: închis

Telefoane: 0259-401 140
Actualitate
Câştigătorii abonamentelor pentru stagiunea 2009-2010
Marţi, 26 Mai 2009 08:36

Secretariatul literar invită următorii spectatori să îşi ridice abonamentele câştigate în urma tragerii la sorţi de la sfârşitul stagiunii trecute:

Citeşte mai mult...
 
"Maitreyi" revine la Teatrul de Stat din Oradea
Vineri, 15 Mai 2009 12:07
Dragi spectatori,

Ne revine deosebita plăcere să vă invităm duminică, 24 mai 2009, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a viziona sau a revedea o excepţională poveste de iubire, în cadrul spectacolului „Maitreyi”, regia Chris Simion. Dramatizarea romanului scris de Mircea Eliade a fost realizată de Chris Simion şi Victoria Balint şi integrează numeroase imagini ale Indiei tradiţionale, cu ritualurile (de nuntă, de rugăciune, de înmormântare) şi credinţele sale, atât de pitoreşti pentru ochiul european. Este un spectacol plin de mişcare, sunet şi culoare, exotic şi romantic, care s-a bucurat de un mare succes de public, încă de la premiera sa din 14 februarie 2008.
Romanul ce stă la baza versiunii scenice nu este în totalitate unul autobiografic, ci nuanţează un moment crucial al lui Mircea Eliade în India, ce îi va marca viaţa pentru totdeauna. Tânărul inginer european Allan, angajat în Calcutta, îl cunoaşte pe reputatul inginer Narendra Sen, tatăl Maitreyei, poetă apreciată în cercurile intelectuale bengaleze la numai şaisprezece ani. Atracţia erotică între cei doi se insinuează treptat, Allan descoperind în iubirea fetei o expresie cu totul inedită a erosului. La aflarea legăturii celor doi, Allan este izgonit, iar Maitreyi se dăruieşte unui vânzător de mere, pentru a fi alungată şi ea de către părinţi.
Trecerea timpului a conferit acestei poveşti de iubire valenţe unice şi irepetabile, care o învăluie în mister până la ultimele rânduri. E o iubire intelectuală şi totodată o iubire a renunţării totale care revine pe scena orădeană spre deliciul şi încântarea publicului, căruia dorim să-i oferim un spectacol de neuitat. Să reamintim şi faptul că în ansamblul creaţiilor lui Eliade, „Maitreyi” este unul dintre romanele cele mai citite şi mai agreate de public. Nici industria cinematografică nu a ocolit această poveste. Filmul „La Nuit Bengali”/”Bengali Nights”, o coproducţie Franţa-Elveţia-Anglia, în regia lui Nicolas Klotz - ecranizare a acestui roman - încântă ochiul spectatorului, mai ales că unul dintre rolurile principale îi revine celebrului Hugh Grant.
Decorurile sunt realizate de către scenografa Oana Cernea, iar coregrafia îi aparţine lui Carmen Coţovanu Pesantez. Spectacolul beneficiază de o adaptare muzicală realizată de Richard Balint. În rolurile principale îi regăsim pe îndrăgiţii actori: Mihaela Gherdan, Richard Balint, Petre Ghimbăşan, Elvira Platon Rîmbu, Şerban Borda, Sorin Ionescu, Ciprian Ciuciu, Adela Lazăr, Lucia Rogoz, Renata Rîmbu.
În speranţa că evocările noastre vi se par atractive, sunteţi aşteptaţi cu drag la Teatru să savuraţi o poveste unică. Veţi cunoaşte preţ de câteva zeci de minute o iubire neîmplinită şi plină de taine care vă cheamă să le descifraţi!
 
Toate drumurile duc la ROMA - a şasea premieră a stagiunii
Luni, 27 Aprilie 2009 09:38
Teatrul vi se pare plictisitor, pretenţios sau ancorat undeva în trecut? Spectacolele nu au prea multe tangenţe cu realitatea? Sunt incapabile să amuze cu adevărat? Dacă răspunsul la vreuna din aceste întrebări e DA, atunci vă invităm să vizionaţi un altfel de spectacol-  „Toate drumurile duc la ROMA”, ultima premieră a Teatrului de Stat din Oradea, un spectacol inedit, provocator şi lipsit de orice inhibiţii care va răsturna multe din percepţiile dumneavoastră anterioare despre teatru!
Realizată pe un scenariu de David Albu, în regia experimentatului actor şi regizor Daniel Vulcu, piesa propusă de Trupa „Iosif Vulcan” este înainte de toate un spectacol destinat să încânte simţurile spectatorilor. Este un spectacol realizat după toate regulile divertismentului de calitate, la care râdem din toată inima, fredonăm alături de protagonişti hiturile muzicale ale momentului şi lăsăm pe mâine grijile şi stresul de zi cu zi.
Punctul de pornire al spectacolului este episodul istoric al răpirii sabinelor de către romani pentru popularea proaspăt întemeiatei cetăţi a Romei. Evenimentul legendar este adus în contemporaneitate şi condimentat la tot pasul cu glume, picanterii şi aluzii la realitatea de zi cu zi (criza economică mondială, corupţia, senzaţionalul). Rivalitatea între bărbaţi şi femei, frivolitatea şi discursurile docte se îmbină într-o lume care se deplasează un pas înainte şi doi înapoi.
Spectacolul abundă în momente excepţionale de muzică şi dans pentru care îşi dau concursul o serie de personalităţi ale lumii artistice şi mondene din România. Veţi avea privilegiul de a vedea nemijlocit Fanfara Shukar din satul Zece Prăjini, care, din 1993, ridică în picioare săli din întreaga lume cu baladele, sârbele şi horele lor. Inspiratul grup de muzicieni vă va delecta cu siguranţă prin talentul uluitor, prin ritmul şi tempourile ameţitoare. Faptul că nu au studii în domeniu le asigură autenticitatea stilului şi le conferă o personalitate distinctă. Etnomuzicologii definesc stilul lor de a cânta drept heterofonie : fiecare din cele zece instrumente oferă ceva în plus, independent de celelalte. Linia melodică este aceeaşi, însă fiecare muzicant împreună cu instrumentul său se manifestă în funcţie de starea de spirit, căutând acele note care să redea cu cea mai mare acurateţe nuanţele.
Fanfara condusă de Costică Panţîru, are un palmares impresionant, susţinând concerte pe scene din ţară, dar şi din Italia, Franţa, Elveţia, etc. Colaborarea cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, a reprezentat momentul unei depline consacrări, clipul cântecului fiind difuzat pe numeroase posturi de televiziune. De asemenea, Fanfara Shukar a cântat alături de Orchestra Simfonică din Bucureşti şi împreună cu personalităţi ale lumii muzicale precum Dumitru Fărcaş şi Boban Markovic.
Alături de aceştia vor evolua în spectacol bine-cunoscutele vedete de televiziune ale Antenei 1 Crina Abrudan (prezentatoare de ştiri sportive) şi
Paula Chirilă (membră a Grupului Divertis), Fanfara Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi orchestra Teatrului de Stat Oradea.
Dansurile spectacolului poartă semnătura unui reputat coregraf basarabean- Victoria Bucun, coregraf care are o bogată colaborare cu teatrul orădean şi care a devenit o personalitate îndrăgită de toţi românii în urma participării la ultimele două ediţii ale emisiunii „Dansez pentru tine” de la PRO TV.
Alături de această pleiadă de personalităţi ale showbizz-ului naţional va evolua o echipă artistică de excepţie a Teatrului de Stat din Oradea. Veţi avea ocazia să-i revedeţi pe îndrăgiţii actori orădeni: Corina Cernea, Mirela Lupu, Adela Lazăr, Mihaela Gherdan, Anca Sigmirean, Lucia Rogoz, Denisa Vlad, Lăcrămioara Deac şi Ion Abrudan, Daniel Vulcu, Sebastian Lupu, Petre Ghimbăşan, Alexandru Rusu, Şerban Borda, Sorin Ionescu, Andrian Locovei, Pavel Sîrghi, Răzvan Vicoveanu, Ciprian Ciuciu.
Costumele de scenă sunt realizate de Panciu Daniela, Circiu Csilla, Breteanu Cristina, membre ale Asociaţiei D’ART, parteneră a proiectului.
Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, sărbătorirea Zilei Europei a căpătat şi în România o importanţă deosebită, prin sincronizarea cu mişcările culturale din celelalte ţări ale comunităţii. Pentru întreaga Europă, 9 mai este o zi plină de sunet şi culoare, iar Oradea nu doreşte să facă excepţie de la această stare de sărbătoare.



Primele două reprezentaţii ale piesei „Toate drumurile duc la ROMA” vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 9 şi 10 mai 2009, de la ora 19:00.
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului. Preţul unui bilet la premieră este de 20 lei. La acest spectacol sunt valabile şi abonamentele de premieră.
Spectacolul se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi al Primăriei Municipiului Oradea.


Parteneri media:


 
Invitaţie lansare de carte
Miercuri, 01 Aprilie 2009 10:39

Editura Arca, Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor şi Teatrul de Stat din Oradea vă invită marţi, 7 aprilie 2009, ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea, la lansarea volumului
 
„A fi sau a nu fi antrenor”
şi
„ Singur printre actori”
 
de  Emeric Ienei şi Mircea Bradu.
 
Volumul cuprinde, în fapt, două cărţi: « Singur printre actori » şi « A fi sau nu a fi antrenor ». Este un dialog în cadrul căruia scriitorul Mircea Bradu relatează, provocat de antrenorul emerit Emeric Ienei, poveşti din lumea scenei, de care este atât de legat ca fost director al Teatrului de Stat din Oradea şi ca autor dramatic. La rândul său, scriitorul îl descoase pe antrenorul lotului naţional şi totodată, singurul conducător al unei echipe româneşti, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, Steaua Bucureşti, cu privire la fabuloasa lume a fotbalului autohton şi internaţional.
 Surprinzător, scriitorul descoperă cititorilor săi profilul unui mare om de sport, totodată bun cunoscător al vieţii teatrale şi recunoscut prieten al artiştilor. În schimb, antrenorul ne relevă personalitatea unui om de cultură care frapează prin erudiţia sa sportivă.
Vor participa componenţi ai echipei Steaua – 1986, precum şi actori ai Teatrului de Stat din Oradea

Moderator: Florin Budea
 
Cartea este tradusă şi în limba maghiară.
  
Autorii vor oferi autografe. Intrarea este liberă.

 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 16
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack