Teatrul de Stat

Festivalul teatrului scurt

Descriere
Istoric
Ediția 2010

Trupa "Iosif Vulcan"

Stagiunea 2010-2011






ARHIVĂ
Actori
Spectacole
Martin Delia
M

DELIA MARTIN, actriţă


Data şi locul naşterii: 10.05.1976

Studii: UNIVERSITATEA DE ARTĂ TEATRALĂ Târgu Mureş, 1998

 

Delia Martin a debutat la Teatrul de Stat din Oradea în anul absolvirii Facultăţii de Teatru de la Târgu Mureş. Mignonă, frumoasă, cu un glas plăcut, actriţa a reuşit să joace, într-o singură stagiune, două roluri consistente, cărora le-a făcut faţă cu brio. Într-un tandem fericit cu Mariana Vasile (Domnişoara Cucu), ea a reuşit să creeze în rolul Elevei Zamfirescu un personaj simpatic, subliniind deopotrivă naivitatea, dar şi curiozitatea sâcâitoare a adolescentei. Din păcate spectacolul („Steaua fără nume” de Mihail Sebastian) a fost unul mediocru, cu toate că din distribuţie nu lipseau câţiva actori de frunte ai teatrului.

În „Cameristele” de Jean Genet – şi acesta un spectacol de valoare medie – Delia Martin a construit cu migală, dar nu îndeajuns îndrumată regizoral – rolul dificil al uneia din cele două surori cameriste: Solange. L-a jucat cu emoţie şi credinţă, completând într-un fel inteligent jocul plin de energie al Paulei Chirilă (sora ei, Claire).

În micul rol al unei Ateniene din spectacolul „Adunarea femeilor” de Aristofan, în absenţa unui regizor, Delia Martin nu şi-a prea putut pune în evidenţă talentul. În schimb, a reuşit să participe la un mic spectacol de poezie (organizat la Studioul Kiss din Oradea), cu ocazia lansării volumului de poezie semnat de Ştefan Zicher. A citit frumos şi cu sensibilitate.

 

(Ianuarie 2010)


Fişă artistică – Teatrul de Stat Oradea

 

  • Ateniană în ADUNAREA FEMEILOR de Aristofan, 1998, r.Eugen Harizomenov

  • Solange în CAMERISTELE de Jean Genet, 1998, r.Florin Antoniu

  • Eleva Zamfirescu în STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, 1999, r.Florin Antoniu

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack