Teatrul de Stat

Festivalul teatrului scurt

Descriere
Istoric
Ediția 2010

Trupa "Iosif Vulcan"

Stagiunea 2010-2011


Newsletter

Dacă doriţi să fiţi la curent cu noutăţi despre noi, abonaţi-vă la newsletter.Primeşte HTML?

AutentificareBilete

Biletele se pot achiziţiona
de pe
www.biletmaster.ro
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Programul săptămânii

Vineri, 13 ianuarie - ora 18 - sala Mare
Biloxi Blues

Sâmbătă, 14 ianuarie - ora 18 - sala Mare
Scripcarul pe acoperiş

Duminică, 15 ianuarie - ora 18 - sala Arcadia
Desculţ în parc

Joi, 19 ianuarie - ora 18 - sala Arcadia
Cerere în căsătorie

Joi, 26 ianuarie - ora 18 - sala Mare
O scrisoare pierdută

Vineri, 27 ianuarie - ora 18 - sala Mare
O scrisoare pierdută

Sâmbătă, 28 ianuarie - ora 18 - sala Mare
Biloxi Blues

Marţi, 31 ianuarie - ora 11 - sala Mare
Fetiţa cu chibrituri

Marţi, 31 ianuarie - ora 18 - sala Mare
Maitreyi
 


Rezervări bilete

Programul casei de bilete

Marţi - Sâmbătă: 10-13 şi 17-19
Duminică: 17-19
Luni: închis

Telefoane: 0259-440 742
Vrăjitorul din Oz - duminică 7 noiembrie 2010
Stagiunea 2010-2011
Recomandă această pagină pe:

Una dintre cele mai cunoscute şi iubite poveşti de către copii, „Vrăjitorul din Oz” a reuşit să seducă generaţii întregi de copii de-a lungul timpului.

Scris la începutul secolului,  mai precis în 1900, « Vrăjitorul din Oz » a devenit cu timpul o poveste nemuritoare, fiind considerat, de altfel, primul basm american modern. Peripeţiile lui Dorothy - o fetiţă din Kansas, aruncată de o tornadă pe meleaguri necunoscute - alături de un întreg alai de personaje – Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul şi Toto, căţeluşul - sunt faimoase în întreaga lume, cunoscând numeroase dramatizari şi ecranizări.  Deşi au trecut mai mult de 100 de ani de la lansarea acestei cărţi, copiii din întreaga lume sunt încă fascinaţi de minunata lume a lui Oz.
Scena Casei de Cultură a Sindicatelor va deveni tărâmul fascinant al vrăjitorului din Oz începând cu Duminică, data de 07 noiembrie 2010, când va avea loc premiera piesei « Vrăjitorul din Oz », în interpretarea trupei « Iosif Vulcan » a Teatrului de Stat din Oradea.
Povestea va relata cum într-o zi Dorothy luată prin surprindere de către o tornadă şi purtată împreună cu căţeluşul ei Toto ajunge până în îndepărtatul ţinut Oz. Aici, fac cunoştinţă cu oamenii din Oz. Tot aici, Dorothy îi întâlneşte pe Omul din Paie, omul făcut din paie, după cum îi spune numele, care îşi doreşte să aibă şi el puţin creier, Leul cel Laş, care vrea să devină şi el un leu curajos ca toţi ceilalţi lei şi Omul de Tinichea care ar vrea şi el o inimă în pieptul său, aşa cum au oamenii normali.
Singura şansă pe care protagoniştii poveştii o au pentru a-şi îndeplini dorinţele e să-l întâlnească pe Vrăjitorul din Oz. Numai acesta are puterea de a-i ajuta. Aşa începe călătoria lor spre Oraşul de Smarald. Aceasta se dovedeşte a fi una foarte dificilă, prietenii fiind nevoiţi să treacă prin mai multe încercări. După un drum lung şi extenuant ajung la vrăjitor, dar acesta nu doreşte să le îndeplinească dorinţele aşa de uşor, ci trebuie să mai treacă peste câteva obstacole.
Dacă vor reuşi sau nu să depăşească aceste pericole veţi afla doar dacă veţi viziona piesa.
Micii spectatori care sunt aşteptaţi la piesă de duminică, vor avea parte de o experienţă minunată alături de personajele de pe scenă şi nu numai. Prinţi, prinţese, clovni vor fi gazdele evenimentului. Vor scoate din mantia lor vrăjită dulciuri, cărţi, baloane şi multe alte surprize pregătite pentru copii. Abia apoi aceştia din urmă vor păşi în sala de spectacol şi vor aştepta cu sufletul la gură deznodământul poveştii.
Decorul fantastic, costumele, muzica şi interpretarea actorilor sunt ingredientele care vor duce la succesul “Vrăjitorului din Oz”. Acest spectacol merită văzut şi, ca atare, îi invităm pe copii împreună cu părinţii lor să vină la teatru.

 

DISTRIBUŢIA:

DOROTHY: ALINA LEONTE
CĂŢELUL: ANCA SIGMIREAN
MĂTUŞA/VRĂJITOAREA: MIRELA LUPU
UNCHIUL: GEORGE VOINESE
OMUL DE PAIE: EMIL SAUCIUC
LEUL: SEBASTIAN LUPU
OMUL DE TINICHEA: ANDRIAN LOCOVEI

UN SPECTOCOL DE : DAN MIREA

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack