Teatrul de Stat

Festivalul teatrului scurt

Descriere
Istoric
Ediția 2010

Trupa "Iosif Vulcan"

Stagiunea 2010-2011






ARHIVĂ
Actori
Spectacole
R

ROMEO ROMITAN, actor


Data şi locul naşterii: 22.10.1970, Ocna Mureş, judeţul Alba

Studii: Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş, 1998

 

După absolvirea unui liceu industrial electrotehnic, a intrat, în 1994, la Facultatea de Teatru de la Târgu Mureş, la clasa prof.Cornel şi Marinela Popescu, pe care o absolvă în anul 1998.

A venit la Oradea în acelaşi an. A debutat în rolul Bărbatului din spectacolul (cu viaţă scurtă, din păcate!) „Exerciţii de dicţie pentru câinii fără stăpân” de Dan Mihu.

A mai Interpretat, până în 2001, când a plecat din teatru, câteva roluri, promiţând mult, dar, datorită fizicului atrăgător, cât şi datorită unei vizibile bucurii de a juca şi a unei firi deschise şi comunicative.

A fost Grig (elegant) în spectacolul „Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Măcelarul (o compoziţie savuroasă) în „Cabaret în familie”, după o idee de Jean Poiret, Iason (sobru, concentrat, convingător) în „Medeea” de Euripide, dar remarcându-se şi în roluri episodice ca: Atenianul din „Adunarea femeilor de Aristofan, Florindo Aretusi (personaj simpatic, căruia i-a imprimat o bună doză de umor) în „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, sau Al patrulea soldat şi Un om, roluri mici, dar importante în economia spectacolului de succes „Fantastica şi trista poveste a candidei Eréndira şi a nesăbuitei sale bunici”, dramatizare după nuvela lui G.G.Márquez de Ion Sapdaru.

 

(Ianuarie 2010)

 

Fişă artistică – Teatrul de Stat Oradea

 

  • Atenian în ADUNAREA FEMEILOR de Aristofan, 1998, r.Eugen Harizomenov

  • Bărbatul în EXERCIŢII DE DICŢIE PENTRU CÂINII FĂRĂ STĂPÂNI de Dan Mihu, 1999, r.Florin Antoniu

  • Grig în STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, 1999, r.Florin Antoniu

  • Al patrulea soldat, Al patrulea călugăr, Un om de la bâlci, Al patrulea mire în FANTASTICA ŞI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERÉNDIRA ŞI A NESĂBUITEI SALE BUNICI, dramatizare după nuvela lui G.G.Márquez de Ion Sapdaru, 2000, r.Ion Sapdaru

  • Măcelarul în CABARET ÎN FAMILIE după o idee de Jean Poiret, 2001, r.Daniel Vulcu

  • Iason în MEDEEA de Euripide, 2001, r.Ion Sapdaru

  • Florindo Aretusi în SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Carlo Goldoni, 2001, r.Alina Hiristea

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack